Kevätsiivous on meille kaikille tuttu konsepti kotoa. Kun kevätaurinko paistaa ikkunoiden läpi, se paljastaa kaikki pölyt ja liat, mutta usein myös antaa ylimääräisen energiabuustin vähän perusteellisempaan siivoukseen. Jos ylimääräistä energiaa on vielä jäljellä kodin kevätsiivouksen jälkeen, kannattaa hommia jatkaa autossa. Kevätaurinko nimittäin aiheuttaa vaaratilanteita teillä, kun likaiseksi jäänyt tuulilasin sisäpuoli heijastaa matalalta paistavaa aurinkoa.

”Tuulilasin sisäpuolen pesu on auton pesun yksityiskohta, joka monesti jää. Se on yksi helpoin tapa parantaa omaa ajoturvallisuuttaan autoilijana”, suomalaisen vauriokorjaamoketjun InCarin Herttoniemen toimipisteen korjaamovastaava Mika Klemola vinkkaa.

Moni arkailee tuulilasin sisäpuolen pesemistä myös siksi, että siihen jää niin helposti autoilijaa ärsyttäviä raitoja. Oikeilla välineillä raidaton lopputulos on kuitenkin helpompaa saavuttaa ja hyödyt ovat kouriin – ja silmiin – tuntuvat!

”Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla on monia tunneleita, joista ulos ajaessa jopa varoitetaan auringon häikäisevästä vaikutuksesta. Jos tuulilasi on likainen sisäpuolelta, ei tässä auta, vaikka auton olisi ajanut suoraan ulos pesulasta. Sisäpinta on muistettava pestä myös ja varsin hyvä aika siihen on juurikin kevät”, Klemola sanoo.

Vinkkejä pesuun

Likainen tuulilasin sisäpinta aiheuttaa valon taittumisesta johtuvaa häikäisyä. Mitä likaisempi pinta, sitä häikäisevämpi vaikutus.

”Ennen toimeen ryhtymistä kannattaa suojata kojelauta vaikkapa pyyhkeellä. Pesuaineen valinnassa kannattaa suosia tarkoitukseen tehtyjä aineita, jotta pääsee helpommalla kuivausvaiheessa”, Klemola neuvoo.

Pesuaineen suihkutuksen jälkeen pinta pitäisi hieroa puhtaammaksi. Tämä kannattaa suorittaa välineellä, josta ei lähde nukkaa tai muuta ylimääräistä lasin pintaan.

”Mikrokuituliina on tässä hyvä. Valmiita varrellisia puhdistusvälineitäkin löytyy. Oma vinkkini on pestä lasin pinta kahteen kertaan kerralla: ensimmäisellä otetaan liat pois, toisella kuivataan nätisti raidattomaksi itse pinta. Käytän ensimmäiseen kierrokseen kostutettua mikrokuituliinaa, jotta lasi ei kuiva liikaa ensimmäiselläkään kerralla. Vasta pyyhkimiskierrokseen valitsen puhtaan ja kuivan mikrokuituliinan. Myös säämiskäpintaiset kuivaimet ovat tässä hyviä”, Mika Klemola toteaa.

Tuulilasia pestessä on hyvä muutenkin tarkastaa sen kunto.

”Kevät on erityisen altista aikaa tuulilasivaurioille. Muistathan, että tuulilasin säröt kannattaa aina korjata saman tien. Ensiavuksi käy särön puhdistus. Sen jälkeen särö kannattaa peittää läpinäkyvällä teipillä. Sitten kannattaakin kurvata ammattilaiselle korjaamaan lasi. Pienestä säröstä voi koitua suuret kustannukset, jos vaurio lähtee leviämään lasin haljetessa lisää. Keväällä lämmönvaihtelut ovat vielä suuria ja lasi voi lämmetessään haljeta helposti lisää”, Klemola muistuttaa.

Autoilijan kevätmuistilista

Käy läpi nämä kohdat ja kaasuta kesää kohti puhtaalla ja huolletulla autolla:

  • Lasin puhdistus sisältä
  • Auton pesu: hiekka & tiesuola pois
  • Pyyhkijän sulat: laita kuntoon jo ennen kesän sateita!
  • Imuroi auto sisältä ja pyyhi pinnat
  • Vaihda kesärenkaat, tasapainotus
  • Tarkista öljyt & pyyhkijän nesteet.

Suvia Holding Oy ja Tecalemit Oy ovat solmineet yrityskaupan, jossa Tecalemit Oy ostaa A-Test & Consulting Oy:n.

A-Testin henkilöstö jatkaa yhtiön palveluksessa yhtiön siirtyessä osaksi Tecalemit -konsernia.Nykyinen toimitusjohtaja Janne Aho jää yrityskaupassa Suvia Groupiin jatkaen SVT:n toimitusjohtajana.

Suvia Group keskittyy jatkossa vahinko- ja vauriokorjauspalveluiden tuottamiseen.

Lisätietoja:

Jens Jensen, toimitusjohtaja, 050 424 5114, jens.jensen@suviagroup.com

Suomalainen vauriokorjaamisen johtaja InCar Oy haastaa pitkään perinteisenä pidetyn alansa vastuullisuuden lanseeraamalla Vihreän Korjaamon kehitysmallin. Vihreän Korjaamo uudistaa ja kyseenalaistaa totuttua, jotta koko alalle saadaan vastuullisempia toimintamalleja. Malli otetaan käyttöön InCarin Lappeenrannan toimipisteessä vuoden 2022 alussa ja toiminnan kehittyessä sitä laajennetaan läpi koko valtakunnallisen ketjun.

”Autoilu on keskellä historiansa suurinta mullistusta, kun tavoitteet päästöttömyyteen tai päästöjen minimointiin ovat kovat niin valtioilla, yrityksillä kuin autovalmistajillakin.Vastuullisten vaihtoehtojen tarjoaminen on tärkeää sekä meille että asiakkaillemme”, toteaa InCar Oy:n toimitusjohtaja Marko Jussila.

Vauriokorjaamisen ala hakee vastuullisempaa kiertotalouskulmaa muun muassa lunastetuista autoista kierrätettäviä ehjiä ja käyttökelpoisia osia hyödyntämällä.  Näiden hyötyosien saatavuudessa on kuitenkin haasteita ratkaistavaksi. Myös korjaamisen osuutta on nostettava vahvasti.

”Korjattavissa olevia osia korjataan liian helposti uusilla. Me haluamme nostaa käsityön ja osien korjaamisen taidon takaisin keskiöön, sillä ilman sitä me emme voi tavoitella merkityksellisiä ympäristösäästöjä. Esimerkiksi muovijätteen määrään voidaan vaikuttaa korjaamalla puskureita laadukkaasti”, Jussila sanoo.

Ensimmäisenä haetaan ympäristövaikutuksia

InCarin Vihreä Korjaamo ottaa kaiken irti muun muassa energiatehokkaasta maalaamisesta. Työvaiheita tehostetaan niin, että turha sähkönkulutus minimoituu. Maalaamolaitteet taas käyvät biopolttoaineella.

”Lisäksi meillä on uuden sukupolven maalituotteet käytössä. Niiden ansiosta VOC-päästöt minimoituvat ja järjestelmä mahdollistaa hukkamaalin hyödyntämisen. Toisaalta koulutamme kaikki maalarimme minimoimaan hukkamaalien määrän paremmilla maalausmenetelmillä”, Vihreän Korjaamon mallin projektiasiantuntijana toimiva InCarin Itä-Suomen aluejohtaja Kari Matikainen sanoo.

Perinteisen alan syvällisempi muuttaminen vaatii myös asiakkaan valintaa vastuullisemman korjaustavan puolesta.

”Koukkukorjaus on erinomainen esimerkki tällaisesta valinnasta: kun auton oveen tulee vaikkapa parkkipaikalla lommo, jossa maalipinta säilyy kuitenkin ehjänä, on sekä asiakkaan että ympäristön kannalta järkevämpää oikaista lommo koukkukorjauksella sen sijaan, että koko ovi vaihdetaan”, Matikainen toteaa.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Marko Jussila, 040 544 0810, marko.jussila@incar.fi
Itä-Suomen aluejohtaja Kari Matikainen, 040 743 4486, kari.matikainen@incar.fi

InCar Oy on vuonna 1991 perustettu Suomen johtava vauriokorjaamoketju ja toimialan kehityksen edelläkävijä, jossa yli 325 työntekijää saavat loistaa oman työnsä huippuosaajina yli 40 toimipisteessä ympäri Suomen. InCarin liikevaihto oli vuonna 2020 noin 52,2 miljoonaa euroa. InCar Oy on osa Suvia Groupia.

InCar Oy ja Awux Autopalvelut Oy ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jolla Awux – vauriokorjaamoyrittäjät siirtyvät InCar – ketjuun muodostaen yhdessä lähes 100 toimipisteen ajoneuvojen vauriokorjaukseen ja maalaukseen erikoistuneen palveluverkoston. Uudistettu kokonaisuus palvelee yksityis- ja yritysasiakkaita jatkossa 57 paikkakunnalla ja sen liikevaihto on yli 80 miljoonaa euroa.

Yhteistyön tavoitteena on viedä alan palvelukokemus ja toiminnan tehokkuus seuraavalle tasolle koko valtakunnan kattavalla palveluverkostolla. Kyse on strategisesta kasvuhankkeesta, jossa autoilijoille tullaan tarjoamaan Suomen vaivattomimmat vauriokorjaamopalvelut. Tähän saakka Awux-toimintamallina tunnettu yrittäjävetoinen konsepti muodostaa jatkossa pohjan InCar-ketjun yrittäjävetoiselle osalle. Kuluvan vuoden loppuun mennessä Awux -vauriokorjaamoiden visuaalinen ilme vaihtuu auditointiprosessin yhteydessä InCarin sinisiin ja uudistuneet toimipisteet palvelevat jatkossakin itsenäisinä yrittäjinä mutta osana InCar verkostoa.

InCar Oy:n operatiivinen johtaja Tommi Vatén näkee juuri syntyneen yhteistyösopimuksen merkittävänä edistysaskeleena koko vauriokorjausalalle. ”Awux-yrittäjien liittyminen verkostoomme jatkaa palveluidemme kehittämistä ja laajentamista monella paikkakunnalla. Itsekin korjaamoyrittäjänä toimineena tunnistan yrittäjien vahvuudet ja nyt saamme verkostoon lisää kokemusta ja monipuolista osaamista. Lähdemme innolla kehittämään verkostoa yhdessä uusien InCar Partneri yrittäjien kanssa.”

”Yhdistyminen InCarin kanssa antaa yrittäjillemme uudenlaisia mahdollisuuksia kehittää liiketoimintaansa. InCarin valtakunnalliset sopimukset ja innovatiiviset toimintamallit yhdistettynä paikalliseen yrittäjyyteen antaa koko verkostolle mahdollisuuden tuottaa entistäkin monipuolisempaa ja laadukkaampaa palvelua”, kuvailee Awux Autopalvelut Oy:n hallituksen puheenjohtaja Taneli Hakkarainen.

InCar on vuonna 1991 perustettu autojen vauriokorjaamiseen, maalaamiseen ja lasipalveluun erikoistunut yritys, jolla on 43 toimipistettä, 370 työntekijää sekä lisäksi 12 InCar-partnerin valtakunnallinen kumppaniverkosto. InCar on osa Suvia Grupia, joka on Suomen johtava ajoneuvojen vahinkotarkastuksen ja vauriokorjauspalveluiden tarjoaja.

Yhtiön palveluja käyttävät kaikki Suomessa toimivat vakuutusyhtiöt, kuluttaja-asiakkaat sekä yritykset. InCar korjaa vuosittain yli 50 000 autoa.

Narvi-Auton Eetu Narvila jatkaa InCarilla Länsi-Suomen alueen korjaamopäällikkönä. ”On hieno fiilis päästä astumaan uudenlaisiin saappaisiin. InCar tarjoaa koko henkilökunnallemme hyvät mahdollisuudet kehittää jatkossa omaa osaamistaan”, kuvailee Narvila.

InCar Rauma tulee kasvattamaan InCarin verkostoa länsirannikolla. InCarilla on toimipisteitä Turussa ja Porissa. Lisäksi rannikkokaupungeista InCar löytyy Vaasasta ja Kokkolasta. ”Rauma on meille tärkeä strateginen markkina-alue. Haluamme olla helposti saatavilla kaikille Suomen autoilijoille. Narvi-Auto on meille juuri oikea kivijalka Raumalle rantautumiseen”, taustoittaa InCarin operatiivinen johtaja Tommi Vatén.

InCar viettää juhlavuotta 30-vuotisen toimintataipaleen kunniaksi. Juhlavuoden kruunasi viime vuoden lopulla myönnetty Avainlippu-tunnus merkkinä suomalaisesta työstä. ”Tuntui turvalliselta ratkaisulta uskoa liiketoiminta kotimaisen, kehittyvän yrityksen käsiin”, päättää Narvila.

Suomen johtava ajoneuvojen vahinkotarkastuksen ja vauriokorjauspalvelujen tarjoaja Suvia Group Oy on nimittänyt konsernin toimitusjohtajaksi 1.9.2020 alkaen Jens Jensenin (47). Jens Jensen seuraa tehtävässään Kari Kivikoskea, joka keskittyy johtamaan MB Rahastojen toista sijoituskohdetta A-Katsastus -konsernia.

Jens Jensenillä on vahva kokemus palvelu- ja vakuutusliitännäisten toimintojen johtamisesta. Hän on toiminut viimeksi Suomen Terveystalo Oy:n yritysasiakkaista vastaavana liiketoimintajohtajana sekä sitä ennen pitkään vakuutus- ja pankkialalla.

Suvia Group -konsernin muodostavat vauriokorjaamopalveluita tarjoava InCar Oy, ajoneuvoihin liittyviä vahinkotarkastuspalveluja tarjoava Suomen Vahinkotarkastus SVT Oy sekä autoalan laadunvarmistus- ja laitepalveluja tarjoava A-Test & Consulting Oy. Konserni on ympärivuorokautisen vahinkoneuvonnan, vahinkotarkastuksen asiantuntijuuden ja maan kattavimman vauriokorjaamoketjun ainutlaatuinen yhdistelmä. Konsernin liikevaihto oli 64 milj. euroa vuonna 2019 ja se työllisti yli 450 työntekijää yli 50 toimipisteessä ympäri maata.

MB Rahastot osti 2019 A-Katsastus -konsernin vahinkotarkastus- ja korjaamopalvelut omaksi liiketoimintakokonaisuudekseen, josta muodostettiin Suvia Group. MB Rahastot osti samassa yhteydessä myös A-Katsastuksen katsastus- ja kuljettajantutkintopalvelut, jotka jatkavat entisellä nimellään omana itsenäisenä yhtiönään. Kari Kivikoski on tähän asti vastannut molempien konsernien johtamisesta.

A-Katsastus -konserni osti vuonna 1992 perustetun Suomen Vahinkotarkastus SVT Oy:n vuonna 2014 ja hankki enemmistöosuuden vuonna 1991 perustetusta InCar Oy:stä vuonna 2017.

”Olemme hyvin tyytyväisiä saadessamme Jensin jatkamaan Karin työtä Suvian vahvassa kasvussa olevien palvelujen kehittämisessä. Jensillä on erinomainen kokemus palveluliiketoimintojen johtamisesta ja hän tuntee vakuutusalan hyvin. Samalla haluan kiittää Karia hänen vahvasta ja ammattimaisesta panoksestaan Suvian liiketoimintakokonaisuuden muodostamisessa ja johtamisessa sekä toivottaa hänelle parhainta menestystä A-Katsastus -konsernin johtamisessa”, kommentoi Suvia Groupin hallituksen puheenjohtaja Juha Tukiainen.

”Ajoneuvojen vaurioihin liittyvät palvelut ovat siirtymässä Suomessa entistä enemmän vauriotapauksiin erikoistuneiden yhtiöiden hoidettavaksi kuten muuallakin Euroopassa. Samalla sekä autoilijoille että vakuutusyhtiöille tarjottavien kokonaispalveluiden merkitys kasvaa. Suvia Group on Suomen suurimpana vahinkotarkastus- ja vauriokorjausyrityksenä tämän kehityksen kärjessä. Olen ylpeä ja innostunut päästessäni mukaan kehittämään palveluitamme yhä paremmiksi”, Jens Jensen sanoo.

Juha Tukiainen

Hallituksen puheenjohtaja, Suvia Group Oy

Lisätietoja

Jens Jensen
Toimitusjohtaja, Suvia Group Oy (1.9.2020 alkaen)
Puh. 050 424 5114

Marko Jussila
Toimitusjohtaja, InCar Oy
Puh. 040 544 0810

Janne Aho
Toimitusjohtaja, Suomen Vahinkotarkastus SVT Oy, A-Test & Consulting
Puh. 040 061 6744

Karikon Autohuolto Oy ja InCar Oy ovat solmineet liiketoimintasopimuksen vauriokorjaus-, automaalaus- ja lasipalvelutoimintojen siirtymisestä osaksi InCaria. Karikon Autohuolto Oy:n henkilöstö kyseisten liiketoimintojen osalta siirtyy kokonaisuudessaan InCarin palvelukseen.

Karikontiellä sijaitsevassa kiinteistössä aloitetaan toukokuun aikana remontti, ja rakennuksen ilme muutetaan InCar-brändin mukaiseksi.

”Olemme etsineet toimitiloja Mikkelistä pidemmän aikaa ja olemmekin todella tyytyväisiä kun voimme nyt tuoda InCarin vauriokorjaus- ja automaalausosaamisen sekä paikallisille autoilijoille että vakuutusyhtiö- ja yritysasiakkaillemme. Samassa kiinteistössä avataan myös Mekonomen-korjaamo, joten asiakkaat saavat samasta osoitteesta myös huoltopalvelut”, kertoo InCarin operatiivinen johtaja Tommi Vatén.